Paste cu Fasole Verde

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400g fasole verde
  • -300g paste scurte
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -ulei de masline
  • -250g bulion sau pasta de rosii (eu mi-am pregatit, pasta proaspata in casa din 3 rosii)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Fasolea verde se curata si se spala. Nu se rupe, ci se lasa intreaga.

Dupa, se pune o oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se pune fasolea verde. Se lasa la fiert, pana e mai bine de jumatate patrunsa, dupa care se pun pastele. Si se lasa la fiert. Pastele trebuie fierte "al dente".

Imediat dupa ce s-a pus fasolea la fiert, se poate pregati si sosul, ca sa fie gata toate deodata.

Asadar, ceapa si cateii de usturoi se curata, se spala si se taie.
O tigaie se pune la foc cu ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa cateva momente la calit, dupa care se adauga pasta de rosii. Peste se pune apa, sare si piper. Se lasa totul la fiert, pana sosul scade si prinde o textura groasa.

Dupa ce pastele si fasolea sunt fierte, iar sosul a scazut, se pot amesteca. Asadar, pastele si fasolea se scurg si se pun peste sos. Se amesteca bine.

Se servesc calde.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.