Paste cu Dovlecel si Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 400 gr paste de oricare
  • - un dovlecel marisor sau doi mai mici
  • - ciuperci feliate - o conserva (sau proaspete, de ce nu)
  • - bulion de la bunica, foarte bun si fara conservanti
  • - cativa catei de usturoi
  • - un ou
  • - o lingura de smantana
  • - sare
  • - piper si alte condimente dupa gust

Mod de preparare

" Eh, daca ar fi fost p-aci un topic cu dezastre in bucatarie, as fi postat acolo ... "

Suna cunoscut? Da am vrut si eu sa fac macaroanele invelite ale Iuliei, varianta cu ciuperci in loc de carne. Pai nu m-a ajutat dovlecelul s-a faramat si nu am mai putut sa invelesc nimic.

Asa ca m-am scarpinat olteneste pe dupa ureche, si m-am gandit ce sa fac cu macaroanele gata fierte si ferchezuite cu niste sos.. Mi-a iesit ceva atat de bun, incat am facut iar. De data asta cu paste scurte, si dovezi.

Am pus pastele la fiert in apa cu putina sare. Intre timp, am curatat dovlecelul si l-am taiat fasii subtiri. l-am calit in ulei incins. Am adaugat ciupercile scurse, bulionul, putina apa si usturoiul tocat, la distanta de cateva minute una de alta.

Am condimentat si am mai lasat putin pe foc. Apoi, am uns tava cu putin ulei si am turnat compozitia mai sus mentionata. Am batut oul cu smantana si am turnat deasupra. Am dat la cuptorul preincalzit aproximativ 30 min.

Si-uite-asa facui eu dintr-un dezastru, o bunatate.
Pofta buna!
Inainte de a fi gata, se poate rade cascaval sau branza de burduf pe deasupra. Ii da un gust yam yam!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj