Paste cu dovlecei

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei
  • 300 g paste scurte
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingura seminte de susan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceiii curatati de coaja sau nu, daca sunt fragezi, taiati fasii pe lung cu cutitul economic, se pun intr-o tigaie cu 2 linguri ulei; se calesc jumatate din fasiile de dovlecei acoperite cu capac pentru 2-3 min, amestecand usor, apoi se scot pe o farfurie.
Se adauga in tigaie restul de ulei si se calesc fasiile de dovlecei ramase folosind aceeasi metoda, la final se adauga si fasiile scoase, apoi usturoiul pisat, ardeiul taiat marunt, 3-4 linguri apa, se amesteca totul usor, se potriveste de gust, apoi se adauga pastele fierte si scurse.
La servire, pe farfurie, se presara seminte de susan deasupra.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.