Paste cu Dovleac Galben (turcesc)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g dovleac galben (turcesc) ;
  • -o ceapa potrivita;
  • -3 catei usturoi;
  • -sare, piper, busuioc;
  • -ulei;
  • -paste;
  • -parmezan ras;

Mod de preparare

Se pune la calit ceapa si usturoiul, cu putin ulei, taiate marunt. o data inmuiate si aduga dovleacul (curatat de coaja si seminte, si taiat cubulete). Se acopera cu apa, se sareaza si pipereza dupa gust, si se adauga si busuiocul.

Se lasa pana ce se moaie bine dovleacul si scade apa. Pastele se fierb in apa sarata, se scurg de apa si se pune o lingura de ulei (preferabil de masline) peste ele ca sa nu-si schimbe volumul, si vor deveni si mai gustoase.
Se presara parmezan ras.
In Italia aceasta reteta se prepara in perioada de toamna-iarna.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.