Paste cu Crema de Brinza si Pasta de Masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • paste
  • pasta de masline de la tub (sau citeva masline fara simburi)
  • brinza cremoasa si de preferinta sa nu fie sarata
  • ulei
  • smintina dulce (adica nu ca cea acra din Ro, dar evident sa nu aiba zahar in ea: lol:) sau lapte mai gras
  • frunze de busuioc (sau busuioc uscat in lipsa de frunze verzi)

Mod de preparare

Se freaca brinza cu 2-3 linguri de lapte gras/smintina pina devine crema. Eu n-am avut brinza cremoasa si asa ca am ras brinza pe razatoarea mica, dar se putea si fara sa o rad (numai ca asa imi place mie sa ma complic), apoi am amestecat-o in mixerul / blenderul vertical (minipimer) pina a devenit crema. Se adauga pasta de masline (epate de masline de l tub) sau in lipsa se pun citeva masline fara simburi si se mixeaza bine cu brinza. Se adauga putin ulei si putin lapte gras /smintina maxim citeva linguri depinde cit e nevoie ca sa rezulte o crema (mai groasa ca cea de dat pe fata daca o lasi la tremperatura camerei).

Se fierb pastele, se scurg, se adauga 2 linguri de apa in care au fiert pastele la crema ca sa rezulte o crema ca o smintina mai grosuta, usor curgatoare si se amesteca bine apoi jumatate din condimentul obtinut si cu citeva frunze de busuioc se amesteca cu pastele, se rastoarna in castron sau platoul de servit si peste ele se pune si restul condimentului. Sau se serveste restul condimentului in castronel (cel pt sos) separat de unde cine vrea mai mult se poate servi.

Cu siguranta nu are o culoare apetisanta, dar sunt usor de facut si bune la gust. Puteti sa puneti ce brinza vreti: ricotta, philadelphia, mascarpone, rice alta brinza moale sau orice brinza alba rasa marunt cum am facut eu si in cazul asta adaugati putin lapte/smintina.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti