Manti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~130ml de apa calduta
  • 1 lingurita de sare
  • ~360 g de faina (in functie de gradul de umiditate a fainei)
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 450g de carne tocata amestec
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de ghimbir in pudra
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1/2 lingurita de sare (puneti dupa gust insa atentie sosul de soia sareaza deja)
  • Sos pentru servit:
  • 1 ceapa micuta taiata in rondele fine
  • 3 lingurite de ceai cu zahar
  • 2-3 linguri de otet
  • 2 linguri de sos de soia

Mod de preparare

Facem un aluat suplu din faina, sare, apa si ou.

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si le amestecam cu carnea. Adaugam mirodeniile si daca mai este nevoie saram dupa gust.

Intindem o foaie din aluat si taiam cercuri cu ajutorul unui pahar de whisky, asezam o nuca de umplutura si inchidem aluatul mai intai deasupra nucii, apoi pensand cele 4 capete ramase si lipindu-le doua cate doua.

Pregatim o oala cu recipient de fiert la vapori in care punem la fiert apa. Asezam in grila de vapori pastele formate si acoperim cu un capac pana cand carnita e fiarta si aluatul devine un pic transparent.

Servim calde cu sosul deasupra sau alaturi. Pofta buna!


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...