Lasagne cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 foi lasagne
  • 1,3 l lapte degresat
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu varf faina
  • 300 gr ciuperci condimentate din conserva in ulei ; ciuperci proaspete sau congelate; ciuperci deshidratate porcesti (100 gr)
  • 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ)
  • 60-80 g parmezan ras
  • sare
  • 1/2 pahar de lapte

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita de teflon untul si o ½ lingurita rasa de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic.

Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim, si 1-2 cuburi de concentrat de ciuperci.

Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine,tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.

Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne ,apoi sos cu ciuperci+parmezan ras.

Repetam in ordine,l asagne+sos+parmezan, punand 5 foi de lasagne iar deasupra sos+parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.

Daca folosim, ciuperci proaspete sau congelate, le calim inainte cu putin ulei, usturoi si patrunjel, apoi le turnam in sosul besciamell.

Daca folosim, ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.), se pun la inmuiat, se maruntesc si se pun in sos sa fiarba, adaugand si putin din apa in care am inmuiat ciupercile (filtrata).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de ciuperci pleutorus

De fapt tot un fel de tocăniță de ciuperci, doar că am folosit usturoi și ceapă verde.

Ostropel de ciuperci pleutorus
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj