Lasagne cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 foi lasagne
  • 1,3 l lapte degresat
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu varf faina
  • 300 gr ciuperci condimentate din conserva in ulei ; ciuperci proaspete sau congelate; ciuperci deshidratate porcesti (100 gr)
  • 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ)
  • 60-80 g parmezan ras
  • sare
  • 1/2 pahar de lapte

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita de teflon untul si o ½ lingurita rasa de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic.

Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim, si 1-2 cuburi de concentrat de ciuperci.

Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine,tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.

Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne ,apoi sos cu ciuperci+parmezan ras.

Repetam in ordine,l asagne+sos+parmezan, punand 5 foi de lasagne iar deasupra sos+parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.

Daca folosim, ciuperci proaspete sau congelate, le calim inainte cu putin ulei, usturoi si patrunjel, apoi le turnam in sosul besciamell.

Daca folosim, ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.), se pun la inmuiat, se maruntesc si se pun in sos sa fiarba, adaugand si putin din apa in care am inmuiat ciupercile (filtrata).

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...