Lasagna cu dovlecei

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • 1 dovlecel (sau 2 mai mici)
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 cutie de rosii in suc
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • Sos bechamel
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • foi de lasagna
  • 300 g cascaval
  • 300 g cas de vaca

Mod de preparare

Intr-o tigaie, calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca 2 -3 min impreuna.

Dovlecelul il curatam si taiem cubulete, adaugam peste morcovi, o cana de apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce se inmoaie dovlecelul, adaugam rosiile, verdeturile tocate.

Amestecam si mai lasam 3 min pe foc.

Sos bechamel-intr-o cratita, topim untul, adaugam faina, lasam 1 min, amestecand continuu, adaugam laptele cald, condimente dupa gust si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o crema.

Intr- o tava, adagam sos de dovlecel-cascaval ras-foi de lasagna-sos bechamel-sos de dovlecel-felii de cas-cascaval ras-foi de lasagna-repetam pana ce terminam ingredientele.

Ultimul strat sa fie de foi de lasagna si cascaval ras.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.