Lasagna cu dovlecei

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • 1 dovlecel (sau 2 mai mici)
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 cutie de rosii in suc
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • Sos bechamel
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • foi de lasagna
  • 300 g cascaval
  • 300 g cas de vaca

Mod de preparare

Intr-o tigaie, calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca 2 -3 min impreuna.

Dovlecelul il curatam si taiem cubulete, adaugam peste morcovi, o cana de apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce se inmoaie dovlecelul, adaugam rosiile, verdeturile tocate.

Amestecam si mai lasam 3 min pe foc.

Sos bechamel-intr-o cratita, topim untul, adaugam faina, lasam 1 min, amestecand continuu, adaugam laptele cald, condimente dupa gust si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o crema.

Intr- o tava, adagam sos de dovlecel-cascaval ras-foi de lasagna-sos bechamel-sos de dovlecel-felii de cas-cascaval ras-foi de lasagna-repetam pana ce terminam ingredientele.

Ultimul strat sa fie de foi de lasagna si cascaval ras.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...