Lasagna cu Cartofi si Sos cu Busuioc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile:
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • Sosul:
  • 750 ml supa de legume (in care am fiert cartofii si bieta = frunze de sfecla)
  • 2 linguri de faina
  • cit 1 lingura cu virf de unt
  • frunze de busuioc
  • Umplutura:
  • cartofi fierti (3 mari)
  • o mina de frunze de sfecla (se pot inlocui cu spanac)
  • putina mozzarella taiata cubulete

Mod de preparare

Fara cantitati ca nu e cazul.. asta se face din ochi ...

Eu la tava mare am facut foile, apoi le-am intins pina la ultimul numar (7 la mine) deci subtiri ca firul de par. Fiind asa subtiri, nu le-am mai oparit si am facut insa beshamel-ul mai lichid.

Nu l-am fiert sa se lege bine, ci doar ca o smintina mai groasa.

Beshamel / de fapt veluata, caci nu e cu lapte, ci cu supa de legume:
Untul se topeste in cratita, se da la o parte si se adauga faina, se amesteca sa se incorporeze bine si se toarna supa. Se pune iar pe foc si se amesteca cu telul bine. Cind incepe sa clocoteasca se stinge focul. Eu o vroiam mai lichida ca sa inmoaie foile neoparite.

In velutata am pus frunze de busuioc (vreo 10 rupte de pe planta), deci multe, taiate marunt...

Umplutura:
cartofi fierti (3 mari)
o mina de bieta (frunze de sfecla) - se pot inlocui cu spanac sau nu se pune nimic, e oricum ok
putina mozzarella taiata cubulete...

Se aseaza in tava:
- un fir de ulei
- un polonic de velutata
- foi de lasagna
- cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella
- velutata
- foi
- cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella
si tot asa ... pina se termina... se sfirseste cu foi peste care se pune velutata si mozzarella...

Se da la cuptor 20-30 min la inceput acoperita tava cu folie si ultimele 10-15 min descoperita sa se gratineze...

Se mai lasa 10-15 min sa se raceasca inainte de a o taia.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei si ciuperci

De cand am vazut reteta la Gaby am poftit la ea. Acum i-a venit randul. Este nemaipomenit de buna!

Salata de vinete cu ardei si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj