Gramigna (paste) cu Mortadela si Emmenthal

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr paste (format: gramigna)
  • 150 gr mortadela
  • 100 gr emmenthal (svaiter)
  • 125-150 ml smintina nefermentata
  • 50 gr unt
  • facultativ parmezan ras

Mod de preparare

-Punem la fiert pastele in apa cu sare - cind apa clocoteste., evident. Si lasam sa fiareba cit scrie pe pachet.
Intre timp, tocam prin masina de tocat carne sau in blender mortadela si brinza emmenthal

Punem in tigaie untul si il lasam la topit fara insa se arda, adaugam smintina, mortadela si brinza tocate si amestecam bine. Trebuie sa rezulte o crema nici foarte tare dar nici foarte lichida. Daca este prea lichida o lasam mai mult pe foc pina scade putin daca este prea tare / virtoasa adaugam putina apa din cea in care fierb pastele. Pastram la loc cald acest condiment pentru paste.

Cind pastele sunt fierte le scurgem de apa si le rasturnam intr-un castron iar peste ele varsam sosul/ condimentul. Amestecam bine si servim.

Cine vrea poate sa rada deasupra niste parmezan.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.