Gnocchi din Spanac cu Crema de Sparanghel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi fainosi
  • 50 grame de spanac (puteti folosi si spanac congelat)
  • 300 grame de făină de grâu de tip “00″
  • 500 grame sparanghel verde
  • 150 grame branza de capra
  • 20 grame de ulei de măsline extravirgin
  • frunze proaspete de cimbru
  • sare de mare
  • piper proaspat ras

Mod de preparare

Pentru ca luna aceasta avem tema verde la concursuri va propun niste retete verzi: Gnocchi din spanac cu crema de sparanghel

Pentru iubitorii de paste ce poate fi mai bun decat niste gnocchi proaspat gatiti cu o crema aromata de sparanghel?

Spalam bine cartofii, periindu-i pentru a indepărta toate urmele de pamant de pe coaja, apoi ii punem intr-o cratita acoperita cu apa rece, pe foc şi ii fierbem timp de 30 de minute (timpul depinde de soiul si de marimea cartofilor selectati). Intepam usor cu o scobitoare la centru pentru a verifica daca s-au fiert.

Intre timp, curatam sparanghelul:
Se taie tulpina lemnoase apoi o curatam cu un aparat pentru decojit legumele. tăiaţi virfurile cu o lungime de aproximativ 5 cm., iar tulpinile cu o lungime de 3 cm. Punem la fiert tulpinile lemnoase intr-o cratita cu apa, cimbru proaspat si un pic de sare timp de 10 minute, apoi strecuram bucatile fierte si le mixam adaugind si o lingura de ulei de masline.

Punem crema intr-o tigaie, adaugam si brinza rasa si gatim la foc mic, amestecand pentru a dizolva brânză. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat.

Sotam spanacul intr-o tigaie fara grasime sau apa, il scurgem si apoi il tocam cit mai marunt.
Curatam cartofii fierti de coaja, ii pasam, apoi ii punem pe un blat de lucru si ii framantam cu faina, spanacul tocat si un varf de cutit de sare. Cand amestecul a ajuns la o consistenta uniforma de aluat, incepem sa rulam aluatul pentru obtinerea unor piese de 2 cm. grosime pe care le taiem in bucatele de 2-3 cm lungime.

Fierbem gnocchi in apa clocotită cu sare, si imediat ce au iesit la suprafata, ii scurgem si ii transferam in tigaia cu sos de cateva minute, apoi ii servim.

Presaram parmezan ras
Pofta buna!
Cu parmezan ras.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.