Gnocchi Colorati - de Carnaval (Fara Cartofi)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina alba
  • 200 ml apa
  • sare
  • faina cit este nevoie
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie mica si gata fiarta sau coapta
  • 1/8 dintr-o varza rosie

Mod de preparare

Evident ca puteti folosi si altceva pentru colorare: spanac pentru culoarea verde, concentrat de rosii pentru rosu, sau condimente cum ar fi sofranul pentru galben sau ce credeti voi de cuvinta, negre cu cerneala neagra a sepiei

Fierbeti in vase separate morcovul si varza rosie, Treceti prin strecuratoare varza dar nu aruncati apa. Mixati in castroane separate morcovul, varza rosie si sfecla coapta. o sa obtineti trei piureuri colorate. Daca nu aveti mixer /robot le dati pe razatoare si le treceti prin sita.

Intr-o cratita puneti la fiert 200 ml apa cu putina sare, cind incepoe sa clocoteasca trageti oala de pe foc si adaugati faina toata dintr-o data, amestecati bine exact ca pentru eclere. Lasati sa se raceasca si impartiti aluatul in trei: adaugati in fiecare piureul si framintati, adaugati faina cit este nevoie ca sa obtineti 3 aluaturi de consistenta necesara pentru a forma clasicele galusti italiene (gnocchi).

Formati suluri si taiati bucatele pe care apoi le modelati cum vreti voi, eu am ales sa fac bile care seamana cu confetiile (bucatelele de hirtie colorata) colorate care se arunca in timpul Carnavalului.

Punem, gnocchi la fiert in apa cu sare, pe cei albastri din varza rosie (care desi rosie da culoarea albastra) ii punem sa fiarba in apa in care am fiert varza si pe care o tineam deoparte. Apa este albastra si deci va pastra culoarea galustilor.

Cind se ridica la suprafata gnocchi sunt deja fierte si le scoatem cu paleta cu gaurele sau cu o strecuratoare. Le servim cu unt topit, salvie si presaram Grana Padano ras.
Venerdi grasso sau ultima vineri din Carnaval cea dinaintea intrarii in post este numita in regiunea Veneto si mai ales la Verona "venerdi gnocolàr" Dupa traditie in aceasta zi se maninca gnocchi cu sau fara ou, evident reteta originala sunt facuti cu cartof dupa reteta clasica, putem condimenta cu unt si brinza, cu rosii sau cacum cere traditia cu "pastisada di caval" adica ragu\' /stracotto din carne de cal.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu legume (reteta video)

Puteti urmari reteta video chiar aici!!! http://youtu.be/hxKrnIMtESY

Chiftelute cu legume (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj