Gnocchi All`acqua (fara Cartofi)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • 150 ml apa
  • 150 g de faina simplu 00 + o mina de faina pentru presarat
  • ulei cit e nevoie
  • sare
  • Pentru sos:
  • suc de roşii cu pulpa sau chiar rosiei fara pielita de la conserva
  • ulei
  • sare
  • piper
  • un catel de usturoi intreg
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

Intr-o tigaie adaugati o lingura de ulei şi un catel de usturoi, il lasam sa aromatizeze uleiul fara insa sa ardem usturoiul şi apoi il aruncam. Adaugati piureul de rosii sau rosiile decojite şi zdrobite şi lasam sa fiarba usor pana se ingroasa sosul. Adaugati sare, piper si frunzele de busuioc la sfirsit.


Pentru aluat:
Se fierbe apa cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se adaugă faina deodata si tragem oala de pe foc amestecand continuu pana cand amestecul se desprinde de pe marginile oalei (la fal ca pentru aluatul de eclere). Lasam sa se racească si apoi forma gnocchi, suluri de aluat groase, cit degetul, pe care le taiem in bucati de 1 cm, le dam forma pe care o vrem, eu le-am rasucit cu palma ca sa ia aceasta forma alungita.

Se fierbe gnocchi în apa clocotita cu sare şi ii scoatem cu o spumiera cind se ridica la suprafata. Ii varsam in sos, ii amestecam si ii servim.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.