Intr-o tigaie adaugati o lingura de ulei şi un catel de usturoi, il lasam sa aromatizeze uleiul fara insa sa ardem usturoiul şi apoi il aruncam. Adaugati piureul de rosii sau rosiile decojite şi zdrobite şi lasam sa fiarba usor pana se ingroasa sosul. Adaugati sare, piper si frunzele de busuioc la sfirsit.
Pentru aluat:
Se fierbe apa cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se adaugă faina deodata si tragem oala de pe foc amestecand continuu pana cand amestecul se desprinde de pe marginile oalei (la fal ca pentru aluatul de eclere). Lasam sa se racească si apoi forma gnocchi, suluri de aluat groase, cit degetul, pe care le taiem in bucati de 1 cm, le dam forma pe care o vrem, eu le-am rasucit cu palma ca sa ia aceasta forma alungita.
Se fierbe gnocchi în apa clocotita cu sare şi ii scoatem cu o spumiera cind se ridica la suprafata. Ii varsam in sos, ii amestecam si ii servim.
Sa aveti o primavara minunata, plina de zambete! Va ofer cu drag un martisor dulce!
Tort panna cotta cu jeleu de capsuniMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti