Pregatim galuscutele de gris in urmatorul fel:
Luam 1 ou si il cantarim, sa zicem ca are 70 g, cantarim si cantitatea de gris necesara, acesta fiind in cazul nostru de 105 g gris (daca dorim galuste mai moi punem cu 10 g mai putin gris, adica 95 g). Punem apa la fiert intr-o oala in care punem un pic de delikat sau sare si lasam sa dea in clocot. Intre timp batem oul cu o furculita, condimentam cu sare, piper macinat si adaugam la el grisul cantarit dintr-o data si bicarbonatul.
Se amesteca totul pana se omogenizeaza si cu o lingura pe care o umezim in apa care fierbe rupem galuscutele si le punem in apa clocotinda. Se acopera cu un capac pe jumate si se lasa la fiert cca 7-8 minute la clocote mici, apoi se intorc pe cealalta parte. Se scot cu o paleta si se aseaza in supa de carne.
Zilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super...
Prajitura "DEA"Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj