Pregatim galuscutele de gris in urmatorul fel:
Luam 1 ou si il cantarim, sa zicem ca are 70 g, cantarim si cantitatea de gris necesara, acesta fiind in cazul nostru de 105 g gris (daca dorim galuste mai moi punem cu 10 g mai putin gris, adica 95 g). Punem apa la fiert intr-o oala in care punem un pic de delikat sau sare si lasam sa dea in clocot. Intre timp batem oul cu o furculita, condimentam cu sare, piper macinat si adaugam la el grisul cantarit dintr-o data si bicarbonatul.
Se amesteca totul pana se omogenizeaza si cu o lingura pe care o umezim in apa care fierbe rupem galuscutele si le punem in apa clocotinda. Se acopera cu un capac pe jumate si se lasa la fiert cca 7-8 minute la clocote mici, apoi se intorc pe cealalta parte. Se scot cu o paleta si se aseaza in supa de carne.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti