Albusul de ou il batem spuma cu furculita. Adaugam la el galbenusul de ou si praful de sare amestecand usor. Adaugam si cele 3 linguri de gris si 1 varf de cutit bicarbonat. Amestecam si lasam la odihna 10-20 minute in acest timp grisul se umfla si compozitia devine mai consistenta.
Punem separat apa cu sare la fiert (sau cu delikat) si cand fierbe apa, umezim lingura si rupem galuscute din compozitie si le punem in apa. Dupa fiecare galuscuta rupta umeziti lingura in apa. Lasam sa fiarba la foc potrivit si la jumatatea timpului le intoarcem si pe cealalta parte. Cand sunt frumos crescute le scoatem cu o lopatica si le punem in supica fierbinte.
Daca oul este ceva mai maricel puneti lingura mai umpluta cu gris.
Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute