Albusul de ou il batem spuma cu furculita. Adaugam la el galbenusul de ou si praful de sare amestecand usor. Adaugam si cele 3 linguri de gris si 1 varf de cutit bicarbonat. Amestecam si lasam la odihna 10-20 minute in acest timp grisul se umfla si compozitia devine mai consistenta.
Punem separat apa cu sare la fiert (sau cu delikat) si cand fierbe apa, umezim lingura si rupem galuscute din compozitie si le punem in apa. Dupa fiecare galuscuta rupta umeziti lingura in apa. Lasam sa fiarba la foc potrivit si la jumatatea timpului le intoarcem si pe cealalta parte. Cand sunt frumos crescute le scoatem cu o lopatica si le punem in supica fierbinte.
Daca oul este ceva mai maricel puneti lingura mai umpluta cu gris.
Prajitura Rudi cu afine este usor de facut si foarte gustoasa!
Desert prajitura Rudi cu afineO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata