Fusilli cu ton si rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g paste Fusilli + 500 ml apa pentru fierberea acestora + sare;
  • o lingura ulei de masline;
  • 2 catei de usturoi;
  • un ardei iute mic;
  • o conserva cu ton maruntit in ulei (120 g ton);
  • 150 g rosii cuburi din conserva;
  • 3 crengute de patrunjel;
  • jumatate de lingurita de zahar;
  • sare

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand dau in clocote se pun pastele, fierbandu-se conform indicatiilor de pe pachet, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac.

Se unge o tigaie cu ulei de masline si se prajesc cei doi catei de usturoi curatati de foi, apoi se scot.

Ardeiul iute se curata de seminte si se spala, se prajeste in ulei, apoi se scoate.

Tonul se scurge de uleiul din conserva si se pune in tigaie. Dupa ce s-a prajit se adauga rosiile cuburi. Cand scade sosul se pun pastele in tigaie cu ajutorul unei palete pentru spuma pentru a se scurge din apa si jumatate din patrunjelul spalat si tocat. Se potrivesc de sare si se adauga zaharul (doar daca sosul este acrisor). Se mai tin circa un minut pe foc. Se pun pe o farfurie si pe deasupra se presara restul de patrunjel.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...