Se toaca marunt usturoiul. Se pun 3 linguri de ulei de masline in tigaie, cum s-a incalzit punem usturoiul tocat, se rumeneste f. putin si se adauga imediat apa…asa incat nu se arda. Se pune dovlecelul ras pe razatoarea cu gaurile mari, rosiile taiate cubulete si se calesc la foc potrivit.
Cand sunt aproape gata, nu trebuie sa fie prea flescaite, se pun crevetii decongelati, curatati de coaja, curatati de firul negru de la intestin. Se coace totul la foc mediu cam 8-10 minute, se adauga putina apa in asa fel incat sa nu ramana foarte uscat sosul. La sfarsit sarati, piperati.
Se prepara cous cous-ul: se pune apa cu un varf de lingurita de sare pe foc. Cand incepe sa fiarba, se opreste focul, se toarna uleiul si couscous-ul, se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa cam 5 minute. Se rasfira cu furculita. Se pune in tigaie cu sosul si se amesteca totul bine. Se presara cu patrunjel proaspat tocat.
Se serveste cald, caldut sau rece.
Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...
Milkshake cu zmeura si bananaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure