Cus Cus cu Creveti, Dovlecei si Rosii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • couscous:
  • 1 pahar apa (250 ml )
  • 1 pahar cous cous mediu
  • 1 lingura ulei
  • sos:
  • 2 rosii mai mari coapte bine
  • 1 dovlecel maricel
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline 3 linguri
  • 200 gr creveti congelati
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se toaca marunt usturoiul. Se pun 3 linguri de ulei de masline in tigaie, cum s-a incalzit punem usturoiul tocat, se rumeneste f. putin si se adauga imediat apa…asa incat nu se arda. Se pune dovlecelul ras pe razatoarea cu gaurile mari, rosiile taiate cubulete si se calesc la foc potrivit.

Cand sunt aproape gata, nu trebuie sa fie prea flescaite, se pun crevetii decongelati, curatati de coaja, curatati de firul negru de la intestin. Se coace totul la foc mediu cam 8-10 minute, se adauga putina apa in asa fel incat sa nu ramana foarte uscat sosul. La sfarsit sarati, piperati.

Se prepara cous cous-ul: se pune apa cu un varf de lingurita de sare pe foc. Cand incepe sa fiarba, se opreste focul, se toarna uleiul si couscous-ul, se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa cam 5 minute. Se rasfira cu furculita. Se pune in tigaie cu sosul si se amesteca totul bine. Se presara cu patrunjel proaspat tocat.
Se serveste cald, caldut sau rece.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...