Borat Fule (Urechi de Prieten)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi fierti in coaja si zdrobiti
  • 200-250 gr faina (depinde de faina folosita)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2-3 linguri de gris
  • 1 lingurita de sare
  • pesmet
  • putin ulei ptr pesmet

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, apoi se lasa la racit putin dupa care se decojesc si se dau prin masina de zdrobit cartofi sau prin masina de carne. Se amesteca apoi cu faina uleiul, sarea si grisul. Daca mai este nevoie se mai adauga faina treptat pana se formeaza un aluat care nu se lipeste de maini. Se intinde o patura, se taie cu un pahar rotocoale care se umple cu gem (magiun) si se lipesc, presand marginile cu furculita. Se fierb (sant fierte cand se ridica singura la suprafata) si se tavalesc prin pesmetul prajit in prelalabil. Se servesc calzi pudrati cu zahar praf amestecat cu scortisoara.

Pesmetul se prajeste fara ulei, se adauga uleiul (cateva picaturi) dupa ce pesmetul a fost prajit

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.