Ton cu usturoi si lamaie

Portii
2
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
4 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr ton
  • sare si piper
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 2 catei mari de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca uleiul de masline cu zeama si coaja de lamaie. Adaugam sare si piper si usturoiul dat pe razatoarea fina.
Punem carnea de peste in acest amestec si acoperim bine cu marinada. Lasam cel putin 2 ore la rece pentru a se patrunde bine. Eu la-m lasat cam 6 ore. Poate e cam mult, poate nu, mie mi-a placut la final.
Se scoate inainte de a fi prajit pe gratar sau gril si se sterge de surplusul de ulei, usturoi si coaja de lamaie rasa, altfel se vor arde pe gratar.
Se prajesc pe gril cam 2 min pe o parte si 2 pe alta, la foc mediu. Se misca la un minut, pentru a schimba directia dungilor de gril ramase la final.
Carnea trebuie sa ramana rozalie la mijloc. Daca va fi facut prea tare, carnea va deveni seaca, deoarece este un peste care nu are grasime.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei lati

Supa de pui cu taitei lati
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj