Somon cu legume si lamaie la gratar

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 rondele de somon;
  • 5 g de piper roz;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 5 gr de sare rosie de Hawai;
  • 500 gr de mix legume congelate;
  • 50 g unt 82% grasime;
  • 100 ml vin alb sec;
  • 50 g lamaie;

Mod de preparare

Pentru inceput, vom asezona rondelele de somon cu sare rosie de Hawaii si piper roz care vor da o aroma deosebita.
Vom pune rondelele intr-o tigaie grill in care ati pus 2 linguri de ulei de masline, intorcandu-le pe ambele parti, pana se rumenesc bine.
Intre timp, intr-o alta tigaie, punem cubuletul de unt si adaugam mixul de legume. Dupa ce acestea devin lucioase, adaugam vinul si lasam sa fiarba pana cand vinul scade de tot.
Rondelele de somon impreuna cu garnitura de legume se servesc alaturi de felii de lamaie.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...