Somon Caramelizat cu Garnitura de Varza Sau Ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 fgelii de bacon
  • 1/2 de ceapa rosie
  • 1/2 de capatana de varza verde, cruda
  • 1 lingura apa
  • 4 bucati peste (file)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 20 gr unt
  • un varf de lingurita de zahar brun (optional)
  • ananas (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • suc de lamaie
  • lamaie sau patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Se taie bucatele mici feliile de bacon si se pun in tigaie la prajit. Intre timp se curata si se toaca ceapa rosie si varza se taie fideluta. Se pune ceapa rosie in untura lasata de bacon, se mai lasa pe foc impreuna, dupa care se adauga varza fideluta si lingura de apa, sare si piper.

Se tine pe foc, amestecand din cand in cand, pana varza este moale (la mine a durat doar 5 minute ptr ca am folosit varza gata tocata si foarte cruda). Se ia tigaia cu varza de pe foc si se pune la loc caldut.

In tigaia in care am facut varza (o spalam inainte) punem untul si uleiul si daca folosim, zaharul brun. Se incinge uleiul si intre timp punem sare, piper si lamaie pe somon. Prajim bucatile de peste cate 2 minute pe fiecare parte de doua ori, asta daca este mai gros fileul si daca este mai subtire se prajeste mai putin. Daca doriti se poate stropi cu putin sos de soia, faza peste care eu am sarit.

Se serveste pe farfurie cu o garnitura de ananas proaspat sau se serveste pe un pat de varza cu bacon.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.