Peste Unditar cu Fructe de Mare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt doua persoane
  • - cozi de peste unditar 500 gr
  • - 500 ml supa baza de peste
  • - 100 ml vin alb sec pt gatit
  • - 2 rosii decojite sau 1/2 conserva rosii maruntite
  • - 2 catei usturoi
  • - 4-6 stridii
  • - 8-10 midii
  • - 4-6 creveti
  • - 50 gr migdale
  • - o mana de crutoane sau o felie de paine prajita in ulei
  • - patrunjel
  • - 1/2 ceapa sau una mai mica
  • -unvarf cutit boia de arde dulce
  • - piper alb
  • -2 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Sau pe vorba lui Cervantes 'Rape a la marinera'.

Pe langa cle spuse de Wiki pot sa adaug ca desi este un peste oceanic, carnea sa este saraca in grasimisi intra in categoria de peste alb, caci cu tot cu piele are 4, 5% grasime, iar fara piele doar 2%. Pentru a intra incategoria de peste albastru ar fi trebuit sa aiba un minim de 5 % grasime.

Este un peste cu un gust foarte fin, indicat in diete. Pretul sau insa este un pic mai ridicat, depinde de cum il achizitionati, de obicei cozile deja curate- care sunt singurele ce se consuma - in varianta congelata sunt accesibile.

Im momentul prepararii termice trebuie avuta foarte mare grija, sa nu se depaseasca timpul indicat caci altfel riscati ca pestele sa se " topeasca" in preparat, bineinteles ca va avea un gust deosebit dar nu veti mai gasi bucatelele de carne: d

'Rape a la marinera' intra in categoriea retetelor tradionale in peninsula iberica si se consuma cu precadere in lunile de toamna. Iarna, cand este mai frig. Veti gasi si restaurante care il au in meniu tot timpul anului si se consuma ca fel principal.

Trebuie sa va zic ca de la inceput trebuie sa aveti toate cele la indemana. Ceapa o taiati marunt, tocati si un dinte de usturoi, Celalalt dinte de usturoi il tocati si il puneti intr-un mojar si il pisati impreuna cu painea, migdalele si patrunjelul. Rezervati.

Molustele, daca sunt proaspete, curatile din timp cu dosul cutitului de nisip, alge. Daca folositi congelate lasati-le 2-3 minute in apa rece, apoi le puneti la scurs intr-o sita. Daca se deschid nu este nici o problema-cele congelate.

Cele proaspete, daca sunt deschise si se inchid in mometul atingerii cu jetul de apa le pastrati, daca raman deschise le aruncati. Acelasi lucru e valabil si pt cele care nu se deschid in momentul prepararii. Cozile de peste le taiati in bucatele cam de 3-4 cm, in functie de grosime.

Intr-o cratita lata sau tigaie puneti uleiul. :!: Uleiul de masline nu trebuie lasat sa se incinga la fel ca cel de seminte, nu trebuie sa fumige, caci altfel va da un gust amarui mancarii:!: Puneti catelul de usturoi tocat si lasai cam un minut, sa nu ardeti usturoiul caci iar gust amar.

Puneti repede si ceapa iar cand ajunge sa fie translucida puneti vinul. Lasati sa se evapore alcoolul si puneti rosiile. Lasati rosiile sa se patrunda pana cand isi sschimba culoarea, adaugati boiaua, mestecati, dupa care turnati supa de peste.

Lasati sa fiarba la foc mic 30 minute. Dupa ce timpul s-a scurs, puneti cozile taiate, crustaceele si crevetii. Lasati cam 5-6 minute la fiert. Puneti si ceea ce ati rezervat in mojar desupra, mestecati si mai lassati 5 minute. Serviti fierbinte cu un pahar de vin alb sec sau demi-sec, dupa gust.

Recomand un vin alb spaniol, Verdejo de Rueda.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci...

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj