Pestele se spala, se curata, i se scot toate oasele (se pune pestele cu burta in jos si cu un cutit bine ascutit se patrunde de o parte si de alta a sirei astfel incat sa ramana si oasele de la inotatoare. Cand s-a ajuns la oasele de la burta se ia o furculita si se trage incet pentru a lua carnea si a ramane oasele).
Se pune pe o planseta si se taie in fasii (de preferat pe orizontala). Ceapa, morcovul, telina, ardeiul se spala si se toaca fie rondele, fie solzisor si se pun intr-o tava mai inalta.
Se prepara un amestec din foile de dafin, piper, busuioc (verde sau uscat) sare si pasta de tomate. De preferinta, se adauga intre 2-4 cani (de ceai) cu apa. Depinde cat de gros vrei sa fie sosul. Mie-mi place cu apa mai multa ca sa "inoate" efectiv.
Peste ceapa si celelalte legume se aseaza pestele (sa fie si ceva estetic) si se toarna amestecul cu pasta de tomate.
Se lasa la cuptor intre 30 de minute si 50 de minute, depinde cand sunt fierte legumele.
Pe un platou intins se pune o paleta de mamaliga sub forma de semiluna (ca o laguna) si un polonic (in cazul meu) din "balta pestelui". Sosul se intinde ramanand doar pestele pe uscat pe patul lui de legume.
Se poate pune deasupra busuioc tocat (6 frunzulite la portie)
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.