Peste in Crusta, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 bucati file de peste a 350 g fiecare
  • -salvie
  • -rozmarin
  • -usturoi, optional
  • -sare
  • -piper boabe
  • -pesmet
  • -ulei
  • -lamaie

Mod de preparare

Zdrobiti impreuna sarea, piperul boabe cu salvia, rozmarinul si usturoiul (optional), intr-un mojar.
Condimentati cu acest amestec fileurile de peste, pe ambele fete, stropite in prealabil cu foarte putin ulei. Treceti-le apoi, prin pesmet.

Asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau un vas termorezistent si picurati peste fiecare cate 1 lingura de ulei. Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, pentru 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce pestele este facut si se formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cald, simplu cu felii de lamaie sau alaturi de o salata de legume.
Crocant la exterior si foarte fraged la interior. Rapid si gustos.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...