Peste in Crusta de Susan

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste sau 2 pesti (eu am avut doua stiuci)
  • 2 oua
  • seminte de susan
  • faina
  • vegeta si sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Daca aveti peste file este mai simplu, dar daca aveti pestii intregi va trebui sa scoateti fileul.

Filetare peste:
Pestelui i se taie capul, aripioarele si se curata bine in interior. Se taie pe spate orizontal cu un cutit foarte ascutit, deasupra sirului. Se transeaza usor cu cutitul, taind uniform deasupra oaselor pana scoatem fileul. Dupa ce fileul a fost scos cu ajutorul unei pensete se scot oasele ramase in acesta.
La fel procedam si cu cealalta parte de a pestelui, pt. a scoate fileul.

Fileul de peste se portioneaza in bucatele potrivite dupa care se condimenteaza pe ambele parti cu sare si vegeta. Atentie: Sarea si vegeta se pun dupa gustul fiecaruia!

In trei vase separate se pun ouale batute bine, faina si susanul.

Pestele se trece prima data prin faina, dupa care prin ou si in final prin susan. Dupa e l-am trecut prin cele trei ingrediente, se prajeste in uleiul incins. Cand s-a rumenit pe ambele parti se scoate intr-un vas tapetat cu servetel.
Se serveste alaturi de garnitura dorita, eu am servit langa niste ciupercute umplute cu branza topita, niste cartofiori natur si un sos de usturoi apetisant (urmeaza sa postez reteta).
Pofta buna!!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...