Peste in Crusta de Sare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pesti 2 buc - aproximativ 1 kg
  • sare 1
  • 5 kg
  • albusuri 4
  • lamaie
  • tarhon

Mod de preparare

Am pus de doi pesti in crusta de sare, pe care i-am desavarsit cu cea mai mare arta. Nu e nimic spectaculos si cred ca asta va fi cea mai scurta reteta a mea. Dar gustul pestelui facut astfel este unic - nu se compara cu cel de pe gratar (evident: d) - dar depaseste pe cel facut la abur sau in folie.

Deci: pesti, sare si albusuri de ou - la 1 kg de peste, 1, 5 kg de sare si 4 albusuri nebatute.
Nu curatiti pestii de solzi, scoateti doar maruntaiele din burtica si inlocuiti-le cu felii de lamaie si tarhon (sau alta iarba care va place - la vîrlanii mei a mers foarte bine tarhonul)

Amestecati sarea cu albusurile, faceti un prim strat intr-un vas ce merge la cuptor, asterneti pestii unsi cu ulei, cu sau fara ierburi deasupra si acoperiti-i cu al doilea strat de maglavais. Ca sa fiti sigure ca nici o soapta de peste nu rasufla, mai presarati niste sare grunjoasa simpla peste sarcofag si gata, la cuptor cu ei pentru o jumatate de ora per kilogram de peste.

Totusi, trebuie sa va cunoasteti indeaproape cuptorul - eu nu am termometru si nici cuptor dastept, asa ca socotesc dupa ureche si experienta - cand incepe a mirosi a peste copt, inchid focul.

Dupa ce scoateti din cuptor, trazniti-i sarcofagului un satar in freza si sa vedeti cum se desprinde "gipsul de sare" de pe domnia sa peşte, ca un mulaj de pe faţa unui faraon!

Am facut multe poze, doar pentru a va mai arata din nou cum se dezoseaza un peste - ca tare va mai e teama de operatiunea asta: clipocit: : clipocit: : clipocit: - e atat de simplu incat am impresia ca nu va place pestele tocmai pentru ca are oase si trebuie dezosat. Ei bine, am amanuntit din nou subiectul riscand s-o bat pe lucia la cantitatea de poze: blushing: (nu si la calitatea lor)

i-am mancat cu cartofii cu scortisoara a pupinei - supeeeeeeeeerbi - si cu sos de smantana+tarhon+usturoi si zeama de lamaie.

Vaaaaiiii, ce buni au fost!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.