Peste cu Fulgi de Ovaz si Masline

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • Pentru peste:
  • 4 bucati peste alb file;aproximativ 200 g fiecare (eu am folosit pollock)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 3-4 lingurite mustar Dijon
  • fulgi de ovaz indeajuns sa acopere pestele deasupra
  • Pentru masline:
  • 20-30 g masline fara samburi taiate marunt
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita majoram
  • 1 lingurita patrunjel verde taiat marunt
  • 1/2 catel de usturoi razalit fin
  • 30 ml sau 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • piper proaspat macinat
  • Pentru puree cu lamaie (optional) :
  • 1 kg cartofi albi curatiti
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie razalita
  • sare si piper proaspat macinat
  • 30 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura de smantana
  • un praf de oregano
  • un praf mic de nucsoara

Mod de preparare

Taiati cartofii in jumatate sau sferturi daca sunt mari cu conditia ca acestia sa fie de aproximativ aceeasi marine. Fierbetii in apa cu putina sare. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru masline cu exceptia otetului.

Lasati acesta la sfarsit si adaugati-l treptat ajustand dupa gust. Cu 10 minute inainte sa fie gata cartofii pregatiti pestele. Ungeti cu putin ulei de masline o tava. Asezonati pestele, aranjati in tava apoi ungeti deasupra cu mustar. Puneti putin ulei de masline si pe fulgi, amestecati apoi acoperiti partea deasupra.

Mai stropiti cu putin ulei de masline si apasati cu degetele usor dupa care puneti sub grill 10 minute (depinde de cuptor, pe randul din mijloc; nu le lasati pestele sa se usuce). Cand cartofii sunt fierti strecuratii apoi pisati sau mixati cu blenderul cat de fin ii doriti.

Adaugati untul si cu o spatula amestecati pana cand este topit. Puneti restul de ingrediente ajustand asezonarea.
Serviti pestele cu masline, puree cu lamaie si optional o salata sau alte legume.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti