Pastrav cu Legume, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 lamaie
  • -6 pastravi
  • -cimbrisor uscat / proaspat sau cateva ramurele de cimbru
  • -3- 4 ceape uscate
  • -2- 3 ardei verzi
  • -2- 3 ardei rosii
  • -3- 4 morcovi
  • -1 legatura ceapa verde
  • -200 g boabe de mazare proaspata sau congelata
  • -1/2 pahar apa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Taiati in felii subtiri 1/2 lamaie si stoarceti de zeama cealalata jumatate.

Condimentati pestii curatati si spalati cu sare si piper, dupa gust.

Introduceti in interiorul fiecarui peste cate 1 felie de lamaie impreuna cu cate 1 crenguta de cimbrisor.

Curatati legumele, apoi feliati jumatatile de ceapa uscata, ardeii grasi si taiati rondele morcovii si ceapa verde. Puneti-le impreuna cu boabele de mazare intr-un bol mare, stropiti cu cateva linguri de ulei, condimentati cu sare, piper si omogenizati bine.

Turnati in tava unsa cu putin ulei, adaugati apa si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 20 min, la 180 grade sau pana ce legumele incep sa se inmoaie.

Scoateti tava, asezati deasupra pestii, feliile de lamaie ramase si stopiti cu zeama de lamaie. Dati din nou la cuptor, pentru circa 20- 25 min sau pana ce pestii sunt facuti.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie cate un peste pe pat de legume si felii de lamaie.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...