Pangasius in Tempura cu Boia si Marar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 filete de pangasius- puteti folosi si alt peste ce se preteaza la asa ceva
  • 120 gr faina
  • 120 ml apa
  • sare
  • piper alb
  • o lingurita de boia dulce
  • marar uscat sau proaspat, dupa gust
  • un varf de cutit de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie sau praf de copt
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Fileurile de panga se zvanta bine cu un prosop de hartie sau servet de panza curat- eu am cateva ce le folosesc la zvantat carnea sau pestele si le spal prin fierbere de fiecare data, imi plac mai mult decat cele de hartie- si se taie prima data pe jumatate, apoi de scot " degetele": din coada va ies doar doua iar din partea dinspre cap 4. Se sareaza usor si se lasa deoparte.

Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca un pic pt omogenizare. Apoi se adauga cate un pic apa rece, dupa care, odata inmuiat se adauga si bicarbonatul stins. Puteti folosi si praf de copt, pe care il puneti de la inceput.

Adaugati apoi apa pana cand va iese un aluat mai gros ca cel de clatite, fluid, de consistenta unei smantani.

Puneti ulei din abundenta la incins- daca aveti friteuza mai bine- si treceti bucatile de peste prin aluat, in asa fel incat sa fie bine "imbaiat" peste tot. Apoi puneti la prajit pana cand se rumenesc doar un pic, panga fiind un peste ce nu necesita mult timp de preparare termica.

Scoateti pe un servet absorbant pt a elimina surplusul de grasime.

Se poate servi cald, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi natur sau legume la aburi sau ca aperitiv,, alaturi de un sos cocktail- maioneza, ketchup, tabasco, sos Worchesteire, suc de lamaie si portocala, bourbon sau coñac.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj