Macrou la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg macrou
  • 2 morcovi
  • 300g telina radacina
  • 3 cepe
  • 1 pahar vin alb(200ml)
  • piper boabe, foi dafin
  • ulei
  • 2-3 linguri bulion
  • lamaie, verdeata, condimente pentru peste

Mod de preparare

Pestele se curata , se spala si se sareaza si se condimenteaza cu o ora inainte de preparare.

Ceapa taiata fideluta ,morcovul taiat rondele, telina rasa pe razatoarea mare se calesc , se adauga bulionul, vinul, piperul, foile de dafin si zeama de la o jumatate de lamaie. Se fierb toate cam 10 min.

Legumele astfel calite rastoarna intr-o tava, se aseaza pestele deasupra si se da la cuptor timp de 30 min la foc potrivit.Se serveste cald presarat cu patrunjel si rondele de lamaie.


Este o mancare usoara ,iar combinatia legumelor cu pestele aduce un gust intens.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...