Gogosele de Creveti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g de gambas (creveti mari)
  • 200g de faina
  • 6g de praf de copt
  • 1 ou marisor
  • 100ml apa
  • 2 linguri de vin alb
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • piper (facultativ) ulei pentru prajit

Mod de preparare

Crevetile decorticate se fierb 3 minute in apa cu sare daca nu ati cumparat deja fierte.

Amestecam oul batut cu vinul, apa si uleiul. Adaugam faina, saram dupa gust. Maiaua trebuie sa semene cu cea de clatite, dar sa fie mult mai groasa.

Incingem uleiul (folositi o friteuza sau simplu intr-o baie de ulei), trecem fiecare gambas prin maia si ii dam drumul in ulei. Le prajim pana prind o culoare frumoasa aurie.

Se servesc cu maioneza, ketchup ca aperitiv ori amestecate cu un sos dulce acrisor alaturi de orez in fel principal.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.