Fidea cu Creveti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr fidea
  • 200-250 gr creveti
  • 1 ceapa
  • 1 ardei verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lg bulion (sau rosii tocate marunt)
  • 1/2 l supa de peste (sau knorr de peste sau legume)
  • 2-3 lg ulei de masline
  • sare
  • azafran sau colorant alimentar

Mod de preparare

Uleiul se pune la incins, apoi ceapa si fideua si se calesc un pic. Cand incepe sa prinde culoare se trage de pe foc. Peste ceapa si fideaua prajita se adauga ardeiul prajit cu usturoi si bulionul.

Ardeiul cu usturoi se prajesc separat. Se amesteca, se adauga azafran, supa si se lasa sa fiarba 7-10 min la foc potrivit. Cand este aproape gata se adauga crevetii curatati (sau dupa caz scoicile).
Este mai buna calda dar se poate servi si rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baigli cu nuca

Este un cozonac pe care il fac de multi ani. Fata de reteta originala las coca mai groasa la intins ca sa iasa rulada mai...

Desert baigli cu nuca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj