Crocant de Peste

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g peste fileu (somon, pastrav) eu am avut ton, dar e de preferat somonul/pastravul
  • 100 ml lapte
  • 70 g faina
  • amestec de arome (eu am pus busuioc si ceapa ciorii)
  • sare dupa gust
  • 1 ou
  • pesmet (depinde de cat de mult va place)
  • 50 g unt
  • patrunjel si lamaie pentru decor

Mod de preparare

Se cantaresc ingredientele, se combina faina cu sarea si aromele uscate, se spala pestele, se taie bucati mici, cat intra odata in gura. Se usuca pestele in servetel absorbant. Se introduc apoi bucatile de peste in lapte, dupa care se tavalesc prin faina. Se scot pe un servetel de hartie si se trece la pasul urmator.

Se bate oul putin cu furculita si se combina cu laptele ramas, in faina ramasa se adauga pesmetul. Se introduc (din nou) in amestecul de ou/lapte bucatile de peste si apoi, din nou, se tavalesc prin amestecul de faina/pesmet. Se aranjeaza in tava rezistenta la cuptor, se stropesc din belsug cu untul topit si se pun la cuptor la foc foarte mare pentru 10-15 minute (pana pestele se coace si devine auriu/crocant.

Se serveste cu sos de maioneza cu usturoi mult si cartofi prajiti... eu am sarit peste cartofi ca era prea tarziu si cadea prea greu la stomac


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

retete de vara Vă invit să încercați și voi rețetă delicioasă, de vară. Puteți adăuga și alte legume, care...

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj