Biban (Fileuri) in Sos

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fileuri de biban (sau orice alt peste) taiate in cuburi mai maricele sau intregi
  • citeva masline obligatoriu negre
  • 1/2 ardei gras taiat fishiutze subtirele
  • 1 pahar de suc de rosii (cu pulpa de rosie in el)
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

In tigaia cu ulei se prajeste citeva minute pestele pe toate partile pina se schimba la culoare. Alaturi de el se pune ardeiul gras, maslinele si sucul de rosii + sarea. Se lasa la foc mediu cu capacul pus 5 min pe o parte si alte 5 pe cealalta parte.

Se intorc bucatile de peste cu grija, cu paleta sa nu le rupeti. Nu se introduce furculita in carne!! (nota pt incepatori lol)

Cind e gata se adauga piperul macinat proaspat si daca vreti putina verdeata (patrunjel, marar) proaspete. evident...

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...