Tajina Seicului

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Suntem in a douazeci si patra seara a lunii brumarului Luna sta agatata intr-un colt de cer, gata sa pice de plictiseala Ghicitorul in stele nu-i in palat Nici de cantat din alauta nu are ghiers seicul Mai e si infometat De carne nu era rost caci van
  • Acolo cineva pusese pe o tabla mare si rosa:
  • trei cepe
  • o capatana de usturoi
  • o cartoafa
  • patru morcovi
  • o mana de fasole din cele verzi
  • boabe de naut
  • masline si perje asijderea
  • patunjel verde tocat
  • patru flori de conopida cat pumnul
  • untdelemn din cel limpede si rosii din cele zdrobite
  • Ba mai era si chimion,si coriandru si scortisoara pisata
  • Basca boia iute!
  • Mai sa fie se scarpina seicul in cap prin turban ca doara nu au pierit toti, mormai el in barba Se uita incoace si incolo ca sa nu-l vaza nimeni, si, cum ii era foame tare, se apuca sa bucatareasca

Mod de preparare

Cali ceapa si morcovul in ulei incins.

Adauga patrunjelul si mirodeniile.

Se mai invarti pret de cinci minute iscodind pe ici pe colo si puse fasolea, nautul si usturoiul.

Cartoafa o puse si pe aceea ca doar nu in van o pusese pe tabla cine o pusese ....

Si cum nu mai avu rabdare rasturna tablaua cu totul peste tingire. Ba mai puse si vreo trei felii de alamaie ce gasi la indemana.

Tranti capacul si pret de un ceas nu se uita in tingire.

Un miros de condimente si senzatii dulci-acrisoare ii gadilau narile: asta da tajina, isi zise si porni a se veseli de unul singur ca de, asa bucate nu se impart cu nimeni!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj