Sufleu Din Mazare Uscata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g mazare uscata
  • -75 g unt (aproximativ 3 linguri rase)
  • -75 g faina (3 linguri cu varf)
  • -500-600 ml lapte
  • -50 g cascaval ras (eu am pus 100g)
  • -50 g telemea(eu am avut branza Akadia si am folosit 100 g)
  • -3 oua
  • -100 g smantana groasa(am folosit aprox 200 g)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Mazarea uscata, aleasa si bine spalata in mai multe ape, pana ce acesta va fi limpede se pune circa 2 ore, la muiat, in apa rece. Eu am pus-o de cu seara.
Apoi se fierbe, in aceeasi apa, usor sarata, pana se inmoaie bine, indepartandu-se spuma care se formeaza, mereu. Se strecoara, se paseaza (eu am avut mazarea in jumatati de bob de aceea am lasat-o asa) si se aseaza intr-un vas pentru cuptor (yena), uns cu unt.

Eu am amestecat mazarea cu 50 g branza si am condimentat-o.

Se prepara un sos alb din 2 linguri unt, in care se prajeste putin faina, fara sa-si schimbe culoarea, stingem cu lapte (la temperatura camerei) si mai lasam putin pe foc mic, amestecand, pana se leaga.
Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cascavalul ras, din care oprim circa 3 linguri, branza pasata (sau sfaramata), 100 g smantana si galbenusurile care se incorporeaza pe rand, omogenizand dupa fiecare.
Se potriveste de sare si piper. .

La sfarsit se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus.

Se toarna compozitia peste mazare, se stropeste cu restul de unt topit si racit si se presara cu cele 3 linguri oprite de cascaval ras.
Se da la cuptor, 45 min. sau pana se formeaza o crusta frumoasa, rumenita si sufleul este intarit.
Se serveste fierbinte, neaparat cu smantana.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas din carne de curcan

Recunosc, visez demult sa fac un gulas la ceaun, in curte, la foc de lemne, insa pana atunci mai e cale lunga. Iubesc aceasta...

Gulas din carne de curcan
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj