Se curata pulpele, se spala si se sterg cu hartie absorbanta. Se presara cu sare si piper. Se impaneaza cu felii de usturoi. Mierea, zeama de lamaie si oregano se amesteca bine si se ung pulpele cu acest amestec. Se aseaza intr-un castron sau pe un platou si se acopera cu folie alimentara. Se pun la frigider pt. 30 min.
Intre timp se pregatesc legumele:ceapa se toaca marunt si se caleste 3-4 min. in ulei, peste ceapa se pune ardeiul t-gras spalat si taiat julien. Se prajeste cca 8 min. Se sareaza si se pipereaza, se pune si porumbul. Se mai lasa cateva minute. Totul la foc potrivit spre mic. Se scot legumele din tigaie cu o spumiera, scurgand bine de grasime si se pun intr-un castron sau pe un platou.
In grasimea ramasa se prajesc pulpele, intorcandu-le pe toate partile de 3-4 ori, din cand in cand, pana se rumenesc frumos.
Eu le-am taiat pentru ca erau prea mari. Se servesc langa legume stropite cu sosul ramas.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.