Placinta cu dovlecel si branza

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 200 g telemea de vaca
  • 100 g branza de vaci proaspata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 3-4 linguri gris
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri untura
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • mac
  • 1 rosie

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine; facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam sa se odihneasca 30 min.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda mai mare decat tava.

Dovlecelul il curatam si il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare, presaram 1 lingurita sare si lasam 10 minute.

Intr-un bol, batem ouale, adaugam dovlecelul scurs bine de zeama, branza si amestecam bine, adaugam patrunjelul tocat, condimente dupa gust, grisul, ceapa tocata amestecam bine si lasam 10 min la frigider. (daca este nevoie, mai adaugam gris, in functie de consistenta branzei si dovlecelului).

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam foaie de aluat, adaugam compozitia de branza, pliem marginile peste umplutura.

Adaugam felii de rosii in mijloc, ungem marginile cu oul batut, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca. 40 min.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa