Omleta Taraneasca (Country-style Omelette)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2linguri de apa
  • sare si piper dupa gust
  • Boia dulce dupa gust (asta e optional)
  • 1 bucata carnati de porc afumat (sau mai putin)
  • 1 ceapa tocata (eu pun verde)
  • 1 lingura de unt
  • 2 cartofi marime mijlocie
  • ardei rosu pentru decor (eu am pus galben, ca nu am avut altceva)

Mod de preparare

Prepararea se incepe cu prajirea carnatului in untul topit, intr-o tigaie ceva mai mare. Se adauga apoi ceapa tocata si in jumate de minut dupa ce s-a pus ceapa se adauga cartofii curatati si dati pe razatoarea de mere si scursi bine de apa. Se amesteca bine de tot 2-3 minute pana cartofii prind o coaja si sunt moi (se amesteca mereu). Apoi se pun ouale batute si amestecate cu sare, piper (boia, daca se foloseste), patrunjel tocat.

Se lasa omleta in tigaie la foc mic, se mai scutura din cand in cand omelat si se ridica cu o paleta ca sa se scurga dedesubt oul de deasupra care este inca necopt (omleta nu se intoarce). Cand este gata (mijlocul ei este putin moale) se pune pe o farfurie plata (sau se serveste direct din tigaie), se decoreaza cu patrunjel tocat si ardei rosu tocat sau feliute subtiri.


Eu am pus ardei galben dar pentru un contrast bun si un aspect frumos trebuie folosit ardeiul rosu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu caise si branza

Desert prajitura bicolora cu caise si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj