Musaca De Vinete (Cu Branza)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 vinete
  • -700g branza de vaca
  • -200g branza telemea de vaca( eu am folosit de capra)
  • -1 capatana de usturoi
  • -3-4 linguri de pasta de rosii( sau de ardei, dar eu nu am avut)
  • -3 oua
  • -sare
  • -ulei pt prajit vinetele

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie in felii f. subtiri, pe lungime. Se presara cu sare si se lasa 10 minute.

Se sterg feliile cu hartie absorbanta si se prajesc usor in uleiul incins, dupa care se scot si se pun pe un servet absorbant.

Separat se amesteca bine branza de vaca si telemeaua rasa cu 2 oua. Eu nu am mai adaugat sare, dar daca trebuie, fiecare pune dupa gustul sau.

Se aseaza in tava un rand de felii de vinete, se ung cu pasta de rosii si se presara cu usturoiul zdrobit. Se pune 1/2 din cantitatea de branza, se rapata cu inca un rand de vinete si altul de branza, iar deasupra vinete. Se ung cu un ou batut bine si se presara cu telemea rasa.

Se coace in cuptorul preincalzit cca 30 min. ( pana se gratineaza).
Ae pot servi calde sau reci, insotite de salata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.