Mini budinci cu spanac si naut

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr naut fiert
  • 3 oua
  • 200 ml de smantana
  • 150-200 gr de spanac fiert
  • 80 gr de parmigiano (parmezan) ras
  • 1 lingurita de usturoi granulat
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper
  • costita afumata taiata in felii

Mod de preparare

Puneti in tigaie 2-3 linguri de ulei de masline , un catel de usturoi si spanacul fiert, sarati si caliti la foc mediu cateva minute . Scoateti catelul de usturoi din tigaie iar spanacul il tocati marunt cu cutitul sau cu robotul de bucatarie. Nautul fiert il dati prin masina de tocat ca sa devina un piure. Puneti piureul de naut intr-un castron cu ouale, smantana, spanacul maruntit, parmezanul, sare , piper, usturoiul granulat . Ungeti mini formele cu unt , puneti compozitia circa trei sferturi in fiecare . Toate formele le puneti intr-o tava cu apa si coaceti in cuptor in bain-marie.

Cand sunt gata , le scoateti din forme si le serviti daca doriti cu felii calde de costita afumata putin rumenite in tigaie .

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...