Mancare de legume

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe,
  • sare, după gust,
  • 4 cartofi medii
  • 1 morcov,
  • 1 ardei verde,
  • 200 g mazăre (congelată),
  • 200 g fasole verde (congelată),
  • 2 linguri bulion,
  • 1.5 litri apă,
  • 3 linguri ulei,
  • câteva fire de pătrunjel și de mărar pentru decor

Mod de preparare


O mâncare de post, foarte gustoasă, cu mazăre, fasole verde, cartofi, ardei și ceapă.


Mod de preparare:
Se curăță și se spală legumele, apoi se taie ceapa , morcovul – rondele, ardeiul gras – cubulețe, cartofii – cuburi mai mari.
Într-o cratiță cu capacitate de 2 l, se înfierbântă puțin ulei, în care se călește ceapa, se adaugă sare după gust. Când ceapa devine sticloasă, se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Apa dată la ingrediente nu se adaugă toată odată, ci puțin câte puțin, la nevoie.
Când începe să fiarbă, se adaugă morcovul și se completează cu puțină apă. După 10 minute, se adaugă cartofii, apoi se mai completează cu apă, la nevoie.
Se mai lasă 10 min, apoi se adaugă mazărea și fasolea verde. Cum în perioada aceasta, nu găsesc mazăre și fasole verde proaspete, am folosit congelate, de aceea acestea se adaugă mai spre final, vor fierbe repede.
Se lasă să fiarbă bine până sunt gata. La final se daugă bulionul, se lasă cam 3 min să clocotească. Nu este nevoie să îngroșăm sosul cu făină, deoarece cartofii au destul amidon. Se ia focul și se decorează cu verdețuri proaspete.

Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 50 min
Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-legume.html

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

O reteta luata din revista Lidl, tare bun a iesit.

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj