Kombe

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350ml de lapte
  • 100ml de apa
  • 600g de faina
  • 1 lingurita de ceai de sare
  • 100g de margarina (unt)
  • 5 linguri de ulei
  • 500g de spanac proaspat
  • 500g telemea (eu am folosit 200g de urda+300g de feta)
  • 7g de drojdie uscata
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Spanacul se spala si se trage intr-o tigaita cu o lingura de ulei si 2-3 linguri de apa sau supa de legume dupa plac. Sarati, piperati.

Untul si uleiul se dau la microunde pana ce untul se topeste in intregime. Framantam un aluat in masina de paine, in robot sau cu mana, din lapte, apa, sare si faina pana se formeaza o masa supla si nelipicioasa. Impartim in trei bucati din care vom intinde trei foi cat putem de subtiri pe un plan foarte bine infarinat. Este imperativ ca faina sa fie suficienta atat pe foi cat si sub.

Peste prima foaie asezam jumatate din cantitatea de ulei si unt topit. Asezam a doua foaie de aluat desupra si presaram branza sfaramata. Peste branza asezam spanacul scurs. Continuam prin a acoperi totul cu a treia foaie peste care vom varsa restul de ulei si unt topit.

Impaturim foile in doua pe lungime si apoi in doua pe latime. Cu ajutorul sucitorului intindem din nou placinta cat tava in care am decis sa o coacem. Asezam in tava cu hartie de copt, taiam cu un cutit foarte ascutit in transe si lasam la crescut cam 1 ora.

Ungem placinta cu oul batut cu putina apa si presaram seminte dupa gust (susan, mac, nigelle). Coacem la 180-190 grade C timp de 25-30 de minute.

Servim calduta, pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert inghetata de mango si vanilie

Retete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.

Desert inghetata de mango si vanilie
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj