Gratin cu Dovlecei si Orez

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,8 kg dovlecei tineri, curatati de coaja
  • -4 oua
  • -500 g branza de vaci ( stoarsa bine de zer) / feta
  • -10 linguri orez, arborio / basmati
  • -6 linguri faina de porumb / faina alba
  • -3 catei de usturoi, pisati
  • -1 lingurita boabe de coriandru, zdrobite
  • -1 legatura patrunjel verde / marar, tocata marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100 ml ulei de masline
  • Pentru uns si tapetat tava: ulei si faina de malai / pesmet
  • Pentru topping
  • -3 linguri faina de malai / pesmet
  • -2 oua
  • -200 ml iaurt

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja. Radeti-i pe razatoarea cu gauri mari.
Adaugati ouale, branza de vaci / feta, orezul, faina de malai, usturoiul pisat, coriandrul zdrobit, patrunjelul / mararul verde, tocat marunt, omogenizati si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Inglobati uleiul.
Puneti amestecul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu faina de malai / pesmet.
Nivelati si presarati uniform deasupra, faina de malai / pesmet.
Separat, bateti ouale cu iaurtul si turnati peste stratul de faina.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana ce este facut si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Lasati sa se racoreasca putin in vas, apoi portionati.

Serviti gratinul simplu, caldut sau rece.
Ideal pentru o cina, simplu sau asociat cu un sos de rosii ori iaurt.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Costite afumate cu bere, la cuptor

Costite afumate cu bere, la cuptor
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.