Curatati dovleceii de coaja. Radeti-i pe razatoarea cu gauri mari.
Adaugati ouale, branza de vaci / feta, orezul, faina de malai, usturoiul pisat, coriandrul zdrobit, patrunjelul / mararul verde, tocat marunt, omogenizati si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Inglobati uleiul.
Puneti amestecul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu faina de malai / pesmet.
Nivelati si presarati uniform deasupra, faina de malai / pesmet.
Separat, bateti ouale cu iaurtul si turnati peste stratul de faina.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana ce este facut si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Lasati sa se racoreasca putin in vas, apoi portionati.
Serviti gratinul simplu, caldut sau rece.
Ideal pentru o cina, simplu sau asociat cu un sos de rosii ori iaurt.
Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...
Prajitura frageda cu mere, de postMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti