Ghiveci de legume

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g varza;
  • un ardei gras;
  • 50 g radacina de telina;
  • un castravete;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 270 g teci de fasole;
  • un dovlecel;
  • un cartof;
  • 100 g mazare;
  • 4 rosii;
  • 5-6 linguri ulei;
  • sare;
  • apa cat sa acopere legumele;
  • o legatura de marar

Mod de preparare

Varza se spala si se taie fasii subtiri.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri.

Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici.

Castravetele se curata de coaja, se spala si taie in felii groase.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Se taie moatele tecilor, apoi acestea se rup in bucati si se spala.

Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cubulete.

Cartoful se curata, se spala si se taie cubulete.

Mazarea se spala.

Toate aceste legume se pun la fiert cu apa cat sa le acopere, cu ulei si sare. Pe parcursul fierberii se mai completeaza cu apa daca este necesar.

La final se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt.

Cand se ia mancarea de pe foc, se adauga mararul spalat si tocat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.