Se rade coaja dovleceilor si se taie pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita sde scoate miezul-care nu se arunca, ci se pune in umplutura!
Intr-o oala se pune apa si putina sare. Cand clocoteste apa se pun dovleceii sa fiarba 5 minute
Se scot si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, cu fata in jos. Atentie! Dovleceii absorb multa apa si trebuie scursi bine.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmwet.
Din ingredientele enumerate se prepara umplutura: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei, se adauga pesmetul, ouale, sarea (cu grija, caci si telemeaua are sare) si mararul tocat. Se omogenizeaza si se umplu dovleceii. Pe fiecare jumatate de dovlecel se rade branza telemea (sau cascaval) si se pune cate o lingurita cu smantana.
Se pune tava in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc dovleceii - cca 40 min. - depinde si de cuptor.
Se pot servi calzi, cu salata de legume.
Forme de tarta mi-am achiziţionat din Cămară, trebuia să mai consum şi din fructele de pădure de la congelator, aşa...
Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezeaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj