Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi cartofi
  • 2-3 fire praz
  • 1-2 ardei kapia
  • 100 g bacon (kaiser)
  • patrunjel verde
  • 100 g spanac
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • ulei de masline
  • boia dulce (sau iute)

Mod de preparare

Pregatim o tigaie adanca/ wok, adaugam un pic de ulei de masline.

Curatam cartofii, prazul si usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier.

Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam prazul taiat rondele si ardeiul kapia taiat fasii subtiri, baconul fasii subtiri. Tragem totul la foc potrivit spre iute.

Cartofii ii taiem in cuburi mari si ii punem 10 min la aburi sau ii fierbem.

Dupa ce s-au rumenit legumele din wok, adaugam cartofii, potrivim cu sare, boia. Adaugam si spanacul. Lasam sa se rumeneasca la foc iute, cateva minute, apoi presaram patrunjel verde tocat.

Lasam cateva minute mancarea sa se "odihneasca", apoi servim!
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: bulete cu cartofi si cascaval, cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti sau cartofi la cuptor.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.