Varza cu Afumatura la Cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doua capatani de varza acra
  • cepa 500 gr
  • afumatura de porc 750 gr
  • untura 100 gr
  • o cescuta de bulion
  • piper
  • boabe
  • dafin foi 4

Mod de preparare

Dupa ce am scos varza din putina, o punem la desarat intr-un vas. Dupa trei ape reci scurgem bine varza de zeama si o taiem cum stim mai bine.

Bucatile de carne afumata le facem pacele mici sa poata fi cuprinse de dogoarea cuptorului
Ceapa o taiem si pe ea julien si o amestecam cu bucatile de carne.

Asezam stratul de varza si venim in completare cu carnea de porc afumata amestecata cu ceapa, punem 200 ml de apa si bagam la cuptor.

Temperatura de lucru la 200 grade timp de una ora cand venim cu alt aranjament. Cescuta de bulion, stins cu 100 ml de apa, piper boabe si foi de dafin facem un sos crud si turnam peste varza din cuptor asa fel incat sa cuprinda peste tot.

Inca 20 min la cuptor si tarasenia noastra este gata de a fi asezata in farfurii.
Cu mamaliga si ardei iuti, cu o cana de smantana devine o masa pe care rachia trebuie sa fie prezenta.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...