Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc

Portii
3
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (3 portii)
  • 4-5 cartofi potriviti de mari
  • 1 galbenus de ou
  • marar verde
  • sare
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • amestec de condimente uscate (oregano, dafin, piper, maghiran, cimbrisor)
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline
  • cascaval ras
  • 2 bucati de muschiulet de porc groase de cca 1,5-2 cm

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, dar nu foarte bine fierti, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin razatoarea mare. Cartofii razuiti se amesteca cu o lingura de ulei de masline, sare, galbenusul de ou, se condimenteaza si se adauga si o lingurita de legume deshidratate, se presara si marar fin tocat apoi se fac 3 turtite, modelate cu mana sau o forma circulara, apoi se coc cca 20 de minute in tava tapetata cu hartie de copt. Cand incep turtitele sa se rumeneasca se scot, se presara deasupra cascaval ras si se mai dau 5 minute pentru gratinare.


Legumele se taie rondele, inclusiv ceapa rosie si se calesc intr-un pic de ulei de masline, alaturi de ele se pun si cele 3 rondele de muschiulet, batute un pic cu ciocanul de snitele, sarate si condimentate.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...