Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc

Portii
3
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (3 portii)
  • 4-5 cartofi potriviti de mari
  • 1 galbenus de ou
  • marar verde
  • sare
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • amestec de condimente uscate (oregano, dafin, piper, maghiran, cimbrisor)
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline
  • cascaval ras
  • 2 bucati de muschiulet de porc groase de cca 1,5-2 cm

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, dar nu foarte bine fierti, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin razatoarea mare. Cartofii razuiti se amesteca cu o lingura de ulei de masline, sare, galbenusul de ou, se condimenteaza si se adauga si o lingurita de legume deshidratate, se presara si marar fin tocat apoi se fac 3 turtite, modelate cu mana sau o forma circulara, apoi se coc cca 20 de minute in tava tapetata cu hartie de copt. Cand incep turtitele sa se rumeneasca se scot, se presara deasupra cascaval ras si se mai dau 5 minute pentru gratinare.


Legumele se taie rondele, inclusiv ceapa rosie si se calesc intr-un pic de ulei de masline, alaturi de ele se pun si cele 3 rondele de muschiulet, batute un pic cu ciocanul de snitele, sarate si condimentate.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Frittata cu ciuperci si crenvusti

Fritatta este varianta italiana a omletei, se poate gati in diverse combinatii. Eu am pregatit-o cu ingredientele din...

Frittata cu ciuperci si crenvusti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj