Am prajit carnatii proaspeti taiati felii si carnita vreo 10 minute la foc mediu, le-am sarat si piperat ( mai putina sare ca erau sarati carnatii) si le-am mai prajit 5 minute. Apoi am adaugat vinul, zeama de supa ( eu am avut de vita), sucul de rosii, cimbrul, piperul si boiaua dulce si le-am lasat sa fiarba la foc mic vreo 20 de minute, pana sosul scade cam la jumate si se ingroasa. Am adaugat feliile de carnat unguresc, iar dupa vreo 2-3 minute si smantana si boiaua iute, si le-am mai lasat 2 minute la focul cel mai mic.
Reteta lui Radu Anton Roman zice sa pui un ou ochi in mijloc si sa presari branza deasupra, dar eu le-am pus separat pe masa sa-si puna fiecare dupa gust.
Foarte buna cu un bot de mamaliga sau un codru de paine si un pahar de vin alb rece.
Acest aperitiv suedez elegant si usor de preparat, numit Raksmorgas sau Open shrimps/prawns sandwich mi-a venit in...
Sandvis cu creveti sau Swedish shrimps sandwichEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj