Tochitura (aproape)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de porc taiata cuburi
  • 300 gr carnati proaspeti, usor prajiti (in loc de alte taieturi de carne si organe de porc cum scrie in reteta originala)
  • 200 gr carnati unguresti, usor afumati
  • 100 ml vin alb
  • 300 ml zeama supa
  • 200 ml suc de rosii
  • cimbru ( reteta lui Radu Anton Roman zice o legatura proaspat, eu am pus o lingurita uscat)
  • piper, o lingurita boia dulce + un varf de cutit boia iute ( optional)
  • 5 catei usturoi pisat (eu nu i-am folosit pt ca avea carnatii destul usturoi)
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

Am prajit carnatii proaspeti taiati felii si carnita vreo 10 minute la foc mediu, le-am sarat si piperat ( mai putina sare ca erau sarati carnatii) si le-am mai prajit 5 minute. Apoi am adaugat vinul, zeama de supa ( eu am avut de vita), sucul de rosii, cimbrul, piperul si boiaua dulce si le-am lasat sa fiarba la foc mic vreo 20 de minute, pana sosul scade cam la jumate si se ingroasa. Am adaugat feliile de carnat unguresc, iar dupa vreo 2-3 minute si smantana si boiaua iute, si le-am mai lasat 2 minute la focul cel mai mic.

Reteta lui Radu Anton Roman zice sa pui un ou ochi in mijloc si sa presari branza deasupra, dar eu le-am pus separat pe masa sa-si puna fiecare dupa gust.
Foarte buna cu un bot de mamaliga sau un codru de paine si un pahar de vin alb rece.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.